top of page
Goudsmederij Verbeelt Eeklo met collectie zilveren juwelen

Goud en gouden juwelen, een goede investering

Als het gaat om een gezonde financiële planning moeten beleggers rekening houden met de schommelingen van de beurs, de inflatie, rentestanden en meer. Zeker in tijden van economische crisis kunnen deze schommelingen hevig zijn, waardoor steeds meer beleggers zoeken naar andere investeringsmogelijkheden. Zoals goud.


Inflatie


Is een van de factoren waar u rekening mee moet houden als u belegt. Inflatie is de snelheid waarmee geld in de loop der jaren zijn waarde verliest. Gezien deze factor zou u uw investering nooit in contanten moeten hebben, omdat deze in waarde zal dalen, vooral in een groeiende economie. Net daarom kiezen veel investeerders voor goud. Goud heeft altijd al beter gepresteerd dan inflatie waardoor het risico op het dalen van de waarde van uw belegging een heel stuk lager is.


Eenvoudig


U kunt fysiek goud kopen bij elke juwelier bij u in de buurt. Koop goud echter bij vertrouwde juweliers die een garantiecertificaat op het product kunnen overleggen. Als het gaat om verkopen, kunt u de plaatselijke juweliers kiezen, aangezien zij in dit opzicht de gemakkelijkste manier zijn. Onthoud dat er altijd vraag is naar goud en dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het liquideren van uw vermogen in goud.


Onderhoud


Het beste van beleggen in goud is dat het geen onderhoud van uw kant vereist en dat u het gemakkelijk honderden jaren op een veilige plaats kunt bewaren. Stel u voor dat u geld hebt geïnvesteerd in een woning. U moet deze in goede staat houden en dit kan veel tijd en geld kosten naast uw beroepsbezigheden. Aan de andere kant kunt u goud veilig kopen en jarenlang in uw kluisje bewaren zonder dat er onderhoud nodig is.


Meer weten over investeren in goud?


Neem contact op met Goudsmederij Verbeelt in Eeklo, gespecialiseerd in het kopen en verkopen van goud en sieraden.

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page