top of page
Goudsmederij Verbeelt Eeklo met collectie zilveren juwelen

Goud in karaten

Kent u het spreekwoord “Zo eerlijk als goud”? Goud gold vroeger als maatstaf voor degelijkheid en betrouwbaarheid. Goudeerlijk. Dat is ook Verbeelt, goudsmederij en familiezaak met pure passie voor edelmetalen. Wij zijn uw partner voor de aankoop van goud in alle vormen. Daarnaast verdelen we trendy juwelencollecties en kunt u bij ons ook terecht voor herstellingen.


Wat is karaat en hoeveel kost het?


De waarde van uw gouden sieraden is sterk afhankelijk het karaat goud. Een karaat is de maatstaf die de hoeveelheid fijn goud aangeeft in een object. Dit cijfer zegt dus hoeveel zuiver goud een sieraad bevat. Karaat wordt afgekort tot “K”. De bekendste aanduidingen zijn 9, 14, 18 en 24 karaat. Tussen het aantal K zitten kleurverschillen door de hoeveelheid puur goud. Hoe hoger het karaat, hoe intenser de goudkleur van een sieraad. Sieraden van een hoger karaat zijn echter niet altijd duurder, want we houden rekening met de dikte van het juweel, de ontwerpkosten en de goudkoers.


14 of 18 karaat goud


Gouden ringen, armbanden of andere juwelen bij de goudsmid of juwelier in België, zijn meestal 14 of 18 karaat goud. 14 karaat bevat 58,6% puur goud, 18 karaat bevat 75,0% puur goud. Bij 14 karaat worden ook metalen toegevoegd aan het sieraad.


9 karaat sieraden komen ook voor. Zij bevatten 37,5% puur goud. Net als bij 14 karaat goud is de rest van het sieraad gemaakt uit andere metalen: dat is vaak koper, zilver of palladium. De metalen maken het sieraad sterker en ze laten ons toe om de kleur te wijzigen naar bijvoorbeeld roségoud of witgoud.


24 karaat is puur goud en komt u niet vaak tegen als sieraad omdat het zeer zacht is. Dit pure goud wordt toegepast in de industrie of er worden gouden baren van gemaakt.Meer weten over onze juwelen en hun goudgehalte? Neem contact op met Goudsmederij Verbeelt en bewonder het goud in Eeklo.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page