top of page
Goudsmederij Verbeelt Eeklo met collectie zilveren juwelen

Tips & tricks voor het schoonmaken van sieraden

Hoe maak ik mijn sieraden schoon op de juiste manier

Wilt u uw sieraden mooi houden? In deze blogpost delen we handige tips voor het schoonmaken van sieraden. Wij geven u de beste adviezen om verkleuring tegen te gaan en uw sieraden weer te laten stralen. Lees snel verder!


sieraden schoonmaken

Zilveren sieraden

Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd zwart worden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om ze schoon te maken. U kan zilverpoets gebruiken of tandpasta met een zachte tandenborstel. Een alternatieve methode is om ze 's nachts in een bak met heet water en zout te laten weken, gewikkeld in folie, en ze de volgende dag op te poetsen. Zorg er altijd voor dat u zilveren sieraden apart bewaart en vermijd contact met water en chemicaliën.


Gouden sieraden

Goud is een duurzaam metaal, maar het kan dof worden door vuil en olie. Reinig uw gouden sieraden regelmatig in een sopje van lauw water en een beetje groene zeep zoals Dreft. Laat het sieraad enkele minuten in dit sopje liggen. Wrijf vervolgens het sieraad voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel of een katoenen doek. Spoel het sieraad af met lauw water en droog het met een flanellen doek. Uw sieraad heeft zijn mooie glans terug!


Metalen sieraden

Metalen zoals roestvrij staal, messing en koper zijn populair voor sieraden vanwege hun duurzaamheid. Reinig ze met lauwwarm water en witte azijn. Maak uw sieraad schoon met een zachte doek en eventueel een zachte tandenborstel. Zorg dat u het goed droog maakt op een droge handdoek om watervlekken en/of roestplekken te voorkomen. Wrijf het sieraad voorzichtig op met een droge, zachte doek voor de finishing touch.


Sieraden met edelstenen

Edelstenen zoals diamanten, saffieren en smaragden zijn kostbaar en vereisen speciale zorg. Reinig ze voorzichtig met een zachte borstel en mild zeepwater. Vermijd het dragen van edelsteen sieraden tijdens ruwe activiteiten om beschadigingen te voorkomen.


Titanium sieraden

Titanium is een lichtgewicht metaal dat populair is voor sieraden vanwege zijn duurzaamheid en hypoallergene eigenschappen. Reinig titanium sieraden met een zachte doek en vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën.

Bezoek Goudsmederij Verbeelt in Eeklo voor deskundig advies over het onderhoud en het schoonmaken van uw sieraden. Laat uw sieraden stralen als nooit tevoren!


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page